Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sandacz w cieście piwnym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z sandacza 500 gram
mąka pszenna 3/4 szklanki
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
jajko 1 sztuka
sól i pieprz do smaku
piwo jasne 1/2 szklanki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Sandacz w cieście piwnym

Mąkę i proszek do pieczenia wsypujemy d miski. Dodajemy jajko, paprykę, dolewamy piwo i mieszamy mikserem do uzyskania konsystencji gęstego ciasta naleśnikowego.
Sandacza myjemy i dokładnie osuszamy ręcznikiem papierowym. Oprószamy delikatnie mąką i posypujemy niewielką ilością soli i pieprzu.
Kawałki sandacza maczamy w cieście naleśnikowym i smażymy na dobrze rozgrzanym oleju z obu stron do momentu uzyskania złotego koloru.
Usmażone wyjmujemy na ręcznik papierowy by pozbawić nadmiary tłuszczu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 11.04.2016 18:09
pyszna rybka
Mniam 11.04.2016 10:53
Sandacz jest bardzo smaczną rybą, a w takim cieście musi być jeszcze lepszy.
Katrina.u 11.04.2016 10:38
pyszna ryba
AZgotuj 11.04.2016 10:25
Wspaniała ryba :)
Damiano
Damiano 11.04.2016 09:49
smaczna rybka
RenataZ-et 11.04.2016 09:33
smaczna propozycja
agaK. 11.04.2016 09:19
Męska ryba:)
gosia1988 10.04.2016 21:18
Rybka wygląda bardzo apetycznie
halina17 10.04.2016 21:14
Dobra ryba :)
KORAL 10.04.2016 20:34
Smaczna rybka :)
mirosława4 10.04.2016 19:51
apetyczna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak