Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sandacz na ostro

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sandacz 1 kg
Przyprawa curry orientalna Prymat do smaku
sok z cytryny
jajko 1 sztuka
olej do smażenia
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sandacz na ostro

Kroki postępowania

1
Sandacza wypatroszyć, umyć i dokładnie osuszyć.
Krok 1 - Sandacz na ostro foto
2
Natrzeć sokiem z cytryny oraz solą morską, pieprzem ziołowym, przyprawą curry i ostrą papryką w proszku. Odstawić na co najmniej godzinę do lodówki, aby naszła przyprawami.
Krok 2 - Sandacz na ostro foto
3
Po tym czasie obtoczyć w rozkłóconym jajku oraz bułce tartej. Smażyć na mocno rozgrzanym oleju na wolnym ogniu z obu stron na rumiany kolor.
Krok 3 - Sandacz na ostro foto
4
Najlepiej smakuje na ciepło.
Krok 4 - Sandacz na ostro foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 16.02.2014 17:06
smacznie i zdrowo
barbara11561 31.10.2013 07:57
też lubię takie rybki:)
mela25 30.10.2013 09:09
smaczna rybka
Alex_M 27.10.2013 11:40
super rybka :)
ONY_za_kare 24.10.2013 19:19
wspaniała ryba!
IlonaAlbertos 21.10.2013 21:58
Uwielbiam sandacza.
Mniam 21.10.2013 10:32
Bardzo lubię tą rybę!
Krystyna32 21.10.2013 09:54
pyszna rybka
Marta1986 20.10.2013 18:23
smaczna rybka
adelajda 20.10.2013 18:16
Ryby w każdej postaci lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak