Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Sandacz

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sandacz
1 kg
woda
1 litr
marchewka
2
seler
1
cebula
2
pietruszka
1
por
1
masło
4 łyżki
cytryna
1/2
natka pietruszka
Liść laurowy suszony Prymat
2
Sklep Prymat
ziele angielskie
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sandacz

Warzywa myjemy, obieramy, a później gotujemy w wodzie. Do tego wywaru dodajemy liście laurowe oraz ziele angielskie oraz doprawiamy pieprzem i solą. Po około 20 minutach do wywaru dodajemy rybę i całość ciągle gotujemy. Masło rozpuszczamy i mieszamy z posiekaną natką pietruszki. Ugotowaną rybę wyciągamy z warzywnego bulionu i pokrapiamy sokiem z cytryny i polewamy masłem z natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 11.03.2012 19:51
super
pioge7 08.01.2012 11:44
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak