Salsa verde z cukinią

Salsa verde z cukinią

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórek

    1 średni
  • szczypiorek

    do smaku
  • limonka

  • koper

  • natka pietruszki

  • lubczyk

  • czosnek

    1/2 ząbka
  • chili zielone

    1 małe
  • papryka zielona

    1/2 małej
  • kapary

    1-2 łyżeczki
  • przyprawa do potraw Kucharek

    do smaku
  • cukinia

    1 mała
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Salsa verde z cukinią

Cukinię umyć, osuszyć i zetrzeć razem ze skórką na tarce o największych oczkach.
Na tej samej tarce utrzeć obranego ogórka.
Posiekać szczypiorek, natkę i koperek.
W bardzo drobną kostkę pokroić paprykę i zielone chili.
Czosnek wycisnąć praską.
Zetrzeć nieco skórki z wyszorowanej limonki, wycisnąć sok.
Posiekać drobno kapary.
Składniki salsy wymieszać, doprawić do smaku.
Schłodzić.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Habibi 03.05.2014 15:01
To w sumie sos, więc samo w sobie mało pożywne ;) Ale doskonałe jako dodatek do dań mięsnych i rybnych z grilla, pieczonych owoców morza oraz żeberek :)
Dorota37 25.11.2012 21:51
ciekawe danie na pewno smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat