Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
ogórek
1 średni -
szczypiorek
do smaku -
limonka
-
koper
-
natka pietruszki
-
lubczyk
-
czosnek
1/2 ząbka -
chili zielone
1 małe -
papryka zielona
1/2 małej -
kapary
1-2 łyżeczki -
przyprawa do potraw Kucharek
do smaku -
cukinia
1 mała -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
do smaku
Przepis i sposób przygotowania Salsa verde z cukinią
Na tej samej tarce utrzeć obranego ogórka.
Posiekać szczypiorek, natkę i koperek.
W bardzo drobną kostkę pokroić paprykę i zielone chili.
Czosnek wycisnąć praską.
Zetrzeć nieco skórki z wyszorowanej limonki, wycisnąć sok.
Posiekać drobno kapary.
Składniki salsy wymieszać, doprawić do smaku.
Schłodzić.
Komentarze (2)