Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Salsa verde z cukinią

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórek 1 średni
szczypiorek do smaku
limonka
koper
natka pietruszki
lubczyk
czosnek 1/2 ząbka
chili zielone 1 małe
papryka zielona 1/2 małej
kapary 1-2 łyżeczki
przyprawa do potraw Kucharek do smaku
cukinia 1 mała
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Salsa verde z cukinią

Cukinię umyć, osuszyć i zetrzeć razem ze skórką na tarce o największych oczkach.
Na tej samej tarce utrzeć obranego ogórka.
Posiekać szczypiorek, natkę i koperek.
W bardzo drobną kostkę pokroić paprykę i zielone chili.
Czosnek wycisnąć praską.
Zetrzeć nieco skórki z wyszorowanej limonki, wycisnąć sok.
Posiekać drobno kapary.
Składniki salsy wymieszać, doprawić do smaku.
Schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 03.05.2014 15:01
To w sumie sos, więc samo w sobie mało pożywne ;) Ale doskonałe jako dodatek do dań mięsnych i rybnych z grilla, pieczonych owoców morza oraz żeberek :)
Dorota37 25.11.2012 21:51
ciekawe danie na pewno smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak