Sałatka-przystawka ze szparagów.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szparagi zielone

    25 dag
  • grapefruit

    1 szt
  • śmietana słodka

    100 ml
  • wino białe wytrawne

    3 łyżki
  • mięta posiekana

    3 łyżki
  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szparagi obrać ,ugotować we wrzącej wodzie z solą i cukrem . Osączyć i ostudzić.
Odciąć główki ,a resztę łodygi pokroić na 1-2 cm kawałki.
Grapefruit dokładnie obrać i pokroić na małe kawałki.
W miseczkach , kielichach ułożyć szparagi i kawałki grapefruita i polać sosem przygotowanym z podanych składników.
Ta prosta przystawka na pewno zasmakuje każdemu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
marcia7 19.02.2014 14:14
bajecznie wygląda
artur7 04.10.2013 16:19
szparagi sa mniam
elka72 02.10.2013 16:10
Odważne połączenia smaków w Twoich daniach,bardzo mi się to podoba;)Gratuluję pomysłów,można się najeść oczami;)
msmariusz 02.10.2013 14:42
szparagi , mniam mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat