Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka żydowska z przepiórczymi jajkami

5.0
(14)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Sałatkę żydowską zrobiliśmy wg przepisu z kursu Koła Gospodyń Wiejskich (początek lat 70-tych), z tym, że jaja kurze zastąpiliśmy jakami przepiórczymi.

Składniki:

Składniki:

jajka przepiórcze 18 sztuk
ziemniaki 350 gramów
cebula 300 gramów
szalotka 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka żydowska z przepiórczymi jajkami

Jajka i ziemniaki ugotowane w mundurkach po ostudzeniu, obrałem, pokroiłem je w kostkę. Cebulę i szalotkę posiekałem.

Wszystko wymieszałem z majonezem, przyprawiłem solą, sokiem z cytryny i pieprzem do smaku.

Wstawiłem do lodówki, aby smaki się przegryzły.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 29.01.2019 15:12
Bardzo podoba mi się zdjęcie tej sałatki :)
Bożena Matuszczyk 07.01.2019 10:48
Wspaniała ,smakowita sałatka, fajny pomysł z jajkami przepiórczymi.;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak