Sałatka żydowska z przepiórczymi jajkami

Sałatka żydowska z przepiórczymi jajkami

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Sałatkę żydowską zrobiliśmy wg przepisu z kursu Koła Gospodyń Wiejskich (początek lat 70-tych), z tym, że jaja kurze zastąpiliśmy jakami przepiórczymi.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • jajka przepiórcze

    18 sztuk
  • ziemniaki

    350 gramów
  • cebula

    300 gramów
  • szalotka

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka i ziemniaki ugotowane w mundurkach po ostudzeniu, obrałem, pokroiłem je w kostkę. Cebulę i szalotkę posiekałem.

Wszystko wymieszałem z majonezem, przyprawiłem solą, sokiem z cytryny i pieprzem do smaku.

Wstawiłem do lodówki, aby smaki się przegryzły.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Babeczka35

29.01.2019 15:12
Bardzo podoba mi się zdjęcie tej sałatki :)

Bożena Matuszczyk

07.01.2019 10:48
Wspaniała ,smakowita sałatka, fajny pomysł z jajkami przepiórczymi.;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat