Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ziemniaczana z tuńczykiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 25 dag
tuńczyk 10 dag
jajko 2 szt
cebula czerwona 1 szt
pomidor 2 szt
ogórki konserwowe 1 szt
papryka żółta 1/2 szt
ocet winny 1 lyżka
oliwa 1 łyżka
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ziemniaczana z tuńczykiem

Ogórka pokroić w półplasterki, paprykę umyć , oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w cienkie paseczki, ziemniaki i umyte pomidory pokroić w półplastry, a cebulkę drobno posiekać.
Tuńczyka odsączyć i rozdzielić widelcem. Jajka pokroić w półplasterki. Dodać do sałatki.
Ocet wymieszać z oliwa , sola i pieprzem, i połączyć z sałatką w misce, delikatnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak