Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ze szpinakiem i fasolą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak świeży 150 g
kapusta pekińska 1/4 główki
fasola konserwowa 4 łyżki
ogórek zielony 1 szt
papryka czerwona 1 szt
sól i pieprz
cukier 1/2 łyżeczki
cebula czerwona 1/2 szt
ocet balsamiczny
olej rzepakowy

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ze szpinakiem i fasolą

Warzywa oczyszczamy. Szpinak rwiemy na mniejsze kawałki, cebulę drobno siekamy. Paprykę kroimy w krótkie paseczki, ogórka w półplasterki. Fasolę odsączamy, a kapustę pekińską szatkujemy. Wszystkie składniki mieszamy i doprawiamy olejem ok 1- 2 łyżek, kilkoma kroplami octu oraz solą pieprzem i cukrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 17.09.2016 19:41
smacznie, zdrowo i kolorowo
MonikaW 16.09.2016 21:15
tak i bardzo szybka w przygotowaniu
2milutka 16.09.2016 11:25
lekka i smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak