Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ze szpinakiem, awokado i żurawiną

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak świeży 80 gram
awokado 1/2 sztuka
pomidorki koktajlowe 10 sztuka
feta 1/4 opakowanie
sok z cytryny 1/2 łyżka
olej 1 łyżka
żurawina
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
seler naciowy 1 łodyga
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ze szpinakiem, awokado i żurawiną

Szpinak umyć, osuszyć i ułożyć na talerzu. Dodać pokrojone na połówki pomidory koktajlowe, pokrojoną w kostkę fetę i plasterki selera naciowego. Awokado pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny. Dodać do sałatki. Sałatkę posypać żurawiną. Z oleju (oliwy) soli, pieprzu i soku z cytryny zrobić dressing. Dressingiem polać sałatkę. Podawać od razu po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 15.02.2014 09:15
piękna i zdrowa!
IwonaDD 14.06.2013 15:11
zdrowo i pysznie :)
cukiereczek 14.06.2013 14:46
pięknie wygląda
Konczi 14.06.2013 14:30
pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak