Sałatka ze szpinakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • szpinak świeży

    100 g
  • fasolka szparagowa

    100 g
  • jajko

    4 szt
  • tuńczyk kawałki w oleju

    1 puszka
  • pomidor

    1 szt
  • kukurydza minikolby Smak

    3-4 szt
  • czosnek marynowany

    2 łyżki
  • mozzarella w kuleczkach

sos

  • musztarda

    1 łyżeczka
  • oliwa

    3-4 łyżki
  • sok z cytryny

    z 1/2 szt
  • czosnek

    3 ząbki
  • sól i pieprz

  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolkę ugotować w osolonym wrzątku. Jajka ugotować na twardo i pokroić na ćwiartki. Składniki sosu wymieszać.
Szpinak umyć i osuszyć, dodać do niego obranego i pokrojonego pomidora, pokrojony czosnek, kuleczki serowe i fasolkę. Wlać sos i wymieszać, dokładnie, ale delikatnie.
Sałatkę przełożyć na 2 talerze, na wierzchu ułożyć kawałki tuńczyka, jajka i kukurydzę. Smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ilka01 29.11.2015 11:28
wygląda super
2milutka 29.11.2015 11:25
na pewno smaczne ;)
norweska20 29.11.2015 00:17
smakowita sałatka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat