Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka zaiemniaczana z fasolką szparagową

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 4 szt
fasolka szaragowa 250 g
pomidory 700 g
czosnek 1 ząbek
cebula 1 szt
boczek wędzony 200 g
olej rzepakowy
sól do smaku
pieprz do smaku
oregano do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka zaiemniaczana z fasolką szparagową

Ziemniaki ugotować w mundurkach, następnie odcedzić i ostudzić. Obrać ze skórki, pokroić w kosteczkę.

Boczek pokroić w wąskie paseczki, wysmażyć na chrupko na suchej patelni. Zdjąć z ognia. Do tłuszczu wytopionego od smażenia boczku dodać odrobinę oleju, usmażyć na złoto ziemniaki. Zdjąć z ognia, dodać do boczku. Dodać obraną, drobną posiekaną cebulę oraz czosnek. Fasolkę oczyścić, pokroić w mniejsze kawałki. Gotować w osolonym wrzątku około 10-12minut, po czym odcedzić i przelać zimną wodą. Dodać do ziemniaków. Pomidory umyć, część pokroić w kosteczkę, a kilka sztuk w plasterki. Pomidory pokrojone w kostkę dodać do sałatki, doprawić do smaku solą, pieprzem i oregano. Na półmisku ułożyć plastry pomidorów, następnie wyłożyć sałatkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 05.03.2014 09:57
wyśmienita sałatka
Ania84 05.03.2014 09:46
powalające kolory :)
blankkaa 05.03.2014 09:42
Super sałatka. Smaczna, zdrowa i sycąca :)
drmaciej 05.03.2014 09:27
konkretna sałatka
gosia561 05.03.2014 09:24
piękne kolorki
Wafelek2601 05.03.2014 09:13
Dla mnie super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak