Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z ziemniakami i kaparami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

ziemniaki ugotowane 3 sztuki
soczewica czerwona 1/2 szklanka
cebula czerwona 1 sztuka
korniszony 3 sztuki
kapary 2 łyżki

sos

musztarda 2 łyżki
oliwa 50 mililitrów
czosnek 1 ząbek
sok z cytryny 1 łyżeczka

Porada

użyłam mini korniszonów, ale można użyć dużych i je pokroić na plasterki

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z ziemniakami i kaparami

sos:
Czosnek przeciskamy przez praskę, łączymy z oliwą, musztardą i sokiem z cytryny.Mieszamy dokładnie

Zimniaki gotujemy w mundurkach, studzimy , a potem obieramy. Kroimy w dużą kostkę, polewamy sosem.
Cebulę kroimy w kostkę, korniszony kroimy na mniejsze kawałki , a kapary odsączamy z zalewy. Soczewice gotujemy.
Wszystkie składniki mieszamy razem , doprawiamy do smaku solą i pieprzem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiktoria29 22.02.2017 14:02
dziękuję.....
Konczi 22.02.2017 12:39
bardzo apetyczna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak