Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z winogronami i mozzarellą

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sałata rzymska 1 szt. (mini)
winogrona 10 szt.
mozzarella w kulce 10 szt. (małe)
cebula 1/2 szt. (mała)
słonecznik łuskany 1 łyżka
oliwa 1 łyżka (extra virgin)
sok z cytryny 1 łyżeczka
biały ocet balsamiczny 1 łyżeczka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z winogronami i mozzarellą

Sałatę obieramy z liści, dokładnie je myjemy, osuszamy i kroimy w paski, wrzucamy do miski. Dodajemy do nich kulki mozzarelli, pokrojoną w piórka cebulę i winogrona przekrojone na pół. Ziarna słonecznika prażymy na suchej patelni do zrumienienia. Do słoika wlewamy oliwę, ocet, sok z cytryny, zamykamy i energicznie mieszamy. Dodajemy do sałatki, doprawiamy solą i pieprzem, posypujemy słonecznikiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka17
Jagódka17 26.02.2018 16:10
bardzo fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak