Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z warzywami i makaronem z zupek

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron 2 sztuka z zupek chińskich
ogórek 20 sztuka
pomidor 2 sztuka
kukurydza w puszce 1 sztuka
koperek 1 pęczek
majonez 3 łyżka
sól do smaku
pieprz

Porada

Wg mnie sałatka jest najlepsza po upływie około 30 minut od przygotowania, kiedy w makaron wsiąkną soki z warzyw, ale możną ją też jeść od razu po przygotowaniu.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z warzywami i makaronem z zupek

Ogórki obieramy, kroimy w drobną kostkę.

Pomidory dokładnie myjemy, również kroimy w kostkę.

Kukurydzę odsączamy z zalewy, koperek drobno siekamy.

Makaron z zupek chińskich kruszymy na drobne kawałki (najlepiej zrobić to, ugniatając zamkniętą jeszcze torebkę).

Do makaronu dodajemy warzywa i majonez.

Dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia26 03.05.2014 10:30
ślinka leci
agnieszka214 03.05.2014 10:09
tez taka lubie sałatke
kriko 03.05.2014 07:50
pyszna sałatka
Lis 02.05.2014 23:24
Smaczna ta sałatka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak