Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczykiem, ryżem i orzechami

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż brązowy 100 g
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
cebula czerwona 1 szt
orzechy włoskie 1/2 szklanki
żurawina suszona 1/4 szklanki
majonez 150 g
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
ser żółty 100 g (opcjonalnie)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczykiem, ryżem i orzechami

Ryz gotujemy w osolonej wodzie przez czas podany na opakowaniu. Odsączamy i studzimy. Tuńczyka odsączamy i rozdrabniamy. Cebule siekamy w drobna kostkę. Orzechy prażymy na suchej patelni i rozdrabniamy. Ryz, tuńczyka, cebule, orzechy i żurawinę łączymy w średniej miseczce. Dodajemy majonez i przyprawy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KORAL 15.06.2017 01:11
sałatka dobra a talerzyk piękny
kloruś 18.01.2017 21:44
dziękuję bardzo :)
Malinka 18.01.2017 17:15
Ciekawe i smaczne połączenie!
MałaMi89 17.01.2017 23:58
Ze składników zapowiada się bardzo apetyczna sałatka!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak