Doradca Smaku logoandPrymat logo
Sprawdzone przepisy na Boże Narodzenie. ZOBACZ

sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i czerwona fasolą

5.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Sałatka z czerwoną fasolą i tuńczykiem to szybki sposób na pełnowartościowe śniadanie, lunch czy kolację. Ten przepis to zaledwie cztery składniki. Jesteście ciekawi co z tego wyjdzie? Zobaczcie sami! 

Składniki:

tuńczyk w sosie własnym
1 puszka
kukurydza
1 puszka
majonez
3 łyżki
fasola
1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i czerwona fasolą

Co można zrobić z tuńczyka, kukurydzy, fasoli i majonezu? Oczywiście sałatkę z czerwoną fasolą i tuńczykiem! Ten prosty przepis to rozwiązanie na szybkie danie, które może uratować w niejednej kryzysowej sytuacji. Jeśli jesteście na diecie bogatej w białko, a także zwracacie uwagę na to co jecie - majonez możecie zastąpić tym w wersji light lub oliwą. Sałatka z czerwoną fasolą i tuńczykiem będzie zdecydowanie lżejsza, jeśli skropicie ją odrobiną soku z cytryny i oliwą. Będzie pysznie! 

1. Tuńczyka odsączamy z sosu, kukurydzę i fasolę odsączamy z zalewy.

2.Wszystkie składniki mieszamy z majonezem. Sałatka bardzo szybka i pyszna.

Jeśli spodobał Wam się przepis na sałatkę z czerwoną fasolą i tuńczykiem - koniecznie sprawdźcie też inne przepisy sałatkowe w serwisie Doradca Smaku. 

Sałatka z ciecierzycą i tuńczykiem

Hiszpańska sałatka z tuńczyka

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 30.08.2012 09:56
uwielbiam sałatki z tuńczykiem
paula99926 24.08.2012 21:05
bardzo fajnie wygląda:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak