Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczykiem i ciecierzycą
Sałatka z ciecierzycą i tuńczykiem to świetny pomysł na lekki lunch do pracy, śniadanie czy kolację. Wystarczy wymieszać ze sobą wszystkie składniki, a następnie połączyć je za pomocą sosu na bazie majonezu i musztardy. Ta propozycja sałatkowa jest wypełniona po brzegi składnikami, które po zjedzeniu dadzą poczucie najedzenia. Jednym z nich jest oczywiście ciecierzyca, która wspaniale łączy się z tuńczykiem i warzywami.
1. Jajka ugotować na twardo, a następnie wraz z papryką pokroić w kostkę.
2. Szczypiorek drobno posiekać, natomiast tuńczyka, kukurydzę oraz ciecierzycę należy odcedzić z zalewy.
3. Wszystkie składniki umieścić w misce i wymieszać z musztardą oraz majonezem. Całość doprawić do smaku.
4. Gotowa sałatka idealnie smakuje bezpośrednio po przygotowaniu, jak zarówno uprzednio schłodzona w lodówce.