Sałatka z tuńczykiem i ciecierzycą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Ta propozycja sprawdzi się przy każdej okazji, a wiosną i latem może doskonale zastąpić obiad, czy też kolację. Sałatka jest lekka i jednocześnie pożywna, a dodatek musztardy idealnie współgra z resztą składników.
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • tuńczyk

    1 puszka
  • jajko

    2 sztuki
  • kukurydza

    0.5 puszki
  • cieciorka konserwowa

    0.5 puszki
  • papryka marynowana

    0.5 sztuki
  • szczypiorek

    0.5 pęczka

Dodatkowo:

  • majonez

    4 łyżki
  • musztarda

    1 łyżeczka
  • sól

    0.3 łyżeczki
  • pieprz

    3 szczypty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo, a następnie wraz z papryką pokroić w kostkę. Szczypiorek drobno posiekać, natomiast tuńczyka, kukurydzę oraz ciecierzycę należy odcedzić z zalewy. Wszystkie składniki umieścić w misce i wymieszać z musztardą oraz majonezem. Całość doprawić do smaku.
Gotowa sałatka idealnie smakuje bezpośrednio po przygotowaniu, jak zarówno uprzednio schłodzona w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 16.07.2018 19:51
Super jest.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat