Sałatka z tuńczykiem i warzywami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    200 g
  • tuńczyk kawałki w oleju

    1 puszka
  • marchew

    4 sztuki
  • seler korzeniowy

    2 sztuki
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • brukiew

    0.5 kg
  • sól do smaku

  • cebula biała

    1 sztuka
  • majonez tradycyjny

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż gotujemy al-dente w lekko osolonej wodzie. Marchew obieramy, płuczemy i ścieramy na tarce jarzynówce. Natkę pietruszki płuczemy i drobno siekamy. Seler i brukiew obieramy, płuczemy i ścieramy na jarzynówce. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Warzywa łączymy z ryżem, dodajemy tuńczyka i 2 łyżki majonezu. Doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Renataj 05.02.2014 09:10
Smaczna propozycja.
Andysz 02.12.2013 07:10
pyszności ;)
Aleksandra15 06.11.2012 22:48
Uwielbiam tuńczyka, więc pewnie wypróbuje przepis ;-)
Sylwia26 06.11.2012 22:08
pychotka :)
Sylwia26 06.11.2012 22:08
pychotka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat