Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczykiem i warzywami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 200 g
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
marchew 4 sztuki
seler korzeniowy 2 sztuki
natka pietruszki 1 pęczek
brukiew 0.5 kg
sól do smaku
cebula biała 1 sztuka
majonez tradycyjny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczykiem i warzywami

Ryż gotujemy al-dente w lekko osolonej wodzie. Marchew obieramy, płuczemy i ścieramy na tarce jarzynówce. Natkę pietruszki płuczemy i drobno siekamy. Seler i brukiew obieramy, płuczemy i ścieramy na jarzynówce. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Warzywa łączymy z ryżem, dodajemy tuńczyka i 2 łyżki majonezu. Doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 05.02.2014 09:10
Smaczna propozycja.
Andysz 02.12.2013 07:10
pyszności ;)
Aleksandra15 06.11.2012 22:48
Uwielbiam tuńczyka, więc pewnie wypróbuje przepis ;-)
Sylwia26 06.11.2012 22:08
pychotka :)
Sylwia26 06.11.2012 22:08
pychotka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak