Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczykiem i jajkiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rukola
tuńczyk w sosie własnym 200 g
jajko 2 szt
szalotka 1 szt
rzeżucha
papryka czerwona 1/2 szt
oliwa
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczykiem i jajkiem

Jajka gotujemy na twardo w wodzie z dodatkiem octu lub soli. Obieramy kroimy na ćwiartki.
Rukolę i paprykę myjemy. Rukole układamy na talerzach. Na rukoli układamy posiekaną w kawałki paprykę oraz kawałki tuńczyka. Cebule szalotkę kroimy w plasterki, krążki układamy na sałatce. Na wierzchu układamy ćwiartki jajka. Całość skrapiamy odrobiną oliwy z oliwek i doprawiamy do smaku sola i świeżo mielonym czarnym pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 13.04.2016 20:30
uwielbiam takie sałatki
Mniam 13.04.2016 12:26
Pyszna sałatka, idealna do pracy :)
AZgotuj 13.04.2016 11:38
Lubię takie sałatki :) Pyszne , lekkie i zdrowe:)
Damiano
Damiano 13.04.2016 09:57
smaczna sałatka
Benita 13.04.2016 09:31
pyszna i zdrowa
KORAL 13.04.2016 07:58
Smaczna i prosta , takie najlepsze :)
jagoda5913 13.04.2016 00:14
super wygląda
Iwusia 12.04.2016 23:36
lubię takie sałatki na szybko
Łukasz15 12.04.2016 23:31
Lubię takie sałatki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak