Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczykiem i fasolą

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mix sałat 1 opakowanie
tuńczyk w sosie własnym 2 puszki
fasola czerwona z puszki 1 puszka
papryka czerwona 1 sztuka
papryka żółta 1 sztuka
olej lniany 4 łyżki
sól i pieprz
ziarna sezamu 2 łyżki

Porada

Sałatkę przygotowałam na piątkową kolację ze składników które miałam akurat w domu, wyszła lekka, smaczna i sycąca. Przygotowanie jej zajęło mi zaledwie kilka minut.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczykiem i fasolą

Tuńczyka i fasolę odsączamy z zalewy, obydwie papryki myjemy i usuwamy gniazda nasienne, kroimy w paski. Do miski przekładamy sałatę, dodajemy pozostałe składniki, wlewamy olej, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy, przed podaniem posypujemy ziarnami sezamu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

VioletoweKucharzenie 07.01.2017 15:48
bardzo smaczna sałatka :-)
Barbara13 07.01.2017 10:15
Pyszna propozycja sałatki
MonikaW 07.01.2017 08:21
super sałatka
Iwusia 06.01.2017 22:54
wspaniale się prezentuje
Renataj 06.01.2017 21:24
Apetyczna sałatka:)
bertpvd 06.01.2017 20:55
wspaniała sałatka
ada.la 06.01.2017 20:55
pyszna i zdrowa
Renata9 06.01.2017 20:54
Pyszna sałatka
ania2610 06.01.2017 20:15
pyszna propozycja - zdrowa, kolorowa, apetyczna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak