SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tuńczyk w sosie własnym

    1/2 puszki
  • jajka ugotowane na twardo

    2 szt.
  • kukurydza konserwowa

    2 łyżki
  • groszek konserwowy

    2 łyżki
  • fasola czerwona z puszki

    2 łyżki
  • ogórki konserwowe

    2 szt.
  • papryka czerwona

    1/2 szt.
  • majonez

    1 łyżeczka
  • Musztarda stołowa Prymat

    1 łyżeczka
  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać ze skorupek i pokroić w drobną kostkę. Tuńczyka odsączyć z sosu, posiekać drobno, dodać do jajek. Odsączony z wody groszek, kukurydzę i fasolę czerwoną również dodać do jajek i tuńczyka. Ogórki konserwowe i paprykę czerwoną pokroić w drobną kostkę, dodać do pozostałych składników. Wymieszać. Dać po łyżeczce musztardy i majonezu, sól i pieprz do smaku, wszystko wymieszać. Odstawić do lodówki na około 2 godziny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pani Domu 17.08.2016 12:59
fajna salatka
w mojej kuchni 17.08.2016 00:34
dobra na szybko sałatka
ada.la 16.08.2016 21:36
pyszna sałatka
bertpvd 16.08.2016 21:20
pyszna sałatka :)
Renata9 16.08.2016 20:16
Pyszna sałatka
benka 16.08.2016 20:11
Na pewno smaczna.
Edith85 16.08.2016 20:09
Uwielbiam sałatki z tuńczykiem
halina17 16.08.2016 19:26
Dobra sałatka.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat