Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczyka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

tuńczyk w sosie własnym 2 puszki
ryż 3 woreczki
ogórki konserwowe 3-4 sztuki
kukurydza konserwowa 1 puszka
jajko 6 sztuk
majonez ok 500 mln
kiełki 1 (selera konserwowego)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczyka

Ryż gotujemy tak aby nie był zbyt miękki. Gdy przestygnie wysypujemy go do miski, tuńczyka odsączamy i dodajemy do miski, kukurydz e odsączamy płuczemy i dodajemy do miski, kiełki odsączamy i również wrzucamy je do miski z poprzednimi składnikami, ogórki i jajka kroimy w drobną kostkę po czym dodajemy je do reszty składników. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy przyprawiamy solą i pieprzem do smaku, dodajemy majonez ilość wedle uznania i mieszamy dokładnie całość.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 26.10.2013 20:15
pyszna taka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak