SAŁATKA Z SEREM PLEŚNIOWYM, GRUSZKAMI W OCCIE I SZYNKĄ PARMEŃSKĄ

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • mieszanka świeżych sałat

    2 garście
  • ser pleśniowy

    60 gram
  • szynka parmeńska

    4 plastry
  • gruszki w zalewie

    2 sztuki
  • Cebula suszona Prymat

    1 łyżka

Sos

  • oliwa

    2 łyzki
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • miód płynny

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1/ Składniki na sos połączyć ze sobą i dobrze wymieszać. Sałaty opłukać i rozłożyć na półmisku lub talerzu. Gruszki pokroić na bardzo cienkie plasterki, a ser w cienki trójkąciki. Wszystkie składniki rozłożyć na sałacie, dodać ''porwaną'' na kawałki szynkę. Całość posypać prażoną cebulką i skropić sosem słodko kwaśnym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
R'n'G Kitchen 20.03.2015 11:11
Przeapetyczne <3
Krystyna32 20.03.2015 09:38
apetyczna sałatka
Edith85 20.03.2015 08:49
smakowita sałatka :)
Ali 20.03.2015 07:31
Wygląda smakowicie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat