Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z serem Lazur i krewetkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rukola 1 garść
seler naciowy 1 łodyga
papryka marynowana 2 szt
słonecznik łuskany 1 łyżka
cebula 1 szt
oliwki zielone Smak 10 szt
ser pleśniowy niebieski 1/2 szt
rzodkiewka 2 szt
krewetki w zalewie 10 szt
oliwa 50 ml
sos winegret 1 łyżka
Przyprawa do sałatek sosów i dipów Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z serem Lazur i krewetkami

Sałatę rukolę myjemy i wykładamy na duży talerz.
Seler myjemy i kroimy na plastry, wrzucamy również do sałatki. Cebulę obieramy, kroimy również paprykę i wrzucamy na sałatkę.

Słonecznik można uprażyć na patelni lub dać taki suszony już.
Ser lazur niebieski kroimy w kostkę, rzodkiewki na ćwiartki, wrzucamy na sałatkę.
Na koniec zielone oliwki i krewetki.
Polewamy sosem.

SOS:
oliwę z oliwek mieszamy z sosem winegret ziołowym i przyprawą do sałatek.
Polewamy nim sałatkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak