Sałatka z pieczoną marchewką

Sałatka z pieczoną marchewką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rukola

    200 g
  • marchewki

    4
  • ser feta

    200 g
  • oliwki zielone Smak

  • ziarna sezamu

  • granat

    1
  • miód wielokwiatowy

  • Tymianek suszony Prymat

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Sałatka z pieczoną marchewką

Kroki postępowania

Krok 1 - Sałatka z pieczoną marchewką foto
Marchewki obrać, umyć i pokroić w słupki. Oprószyć solą morską, tymiankiem, polać odrobiną miodu i wstawić do nagrzanego do 180 stop. piekarnika. Piec aż będą zarumienione i miękkie ok. 20 minut.
Krok 2 - Sałatka z pieczoną marchewką foto
Następnie przygotować resztę składników – ser pokroić w kostkę lub pokruszyć, oliwki pokroić na połówki.
Krok 3 - Sałatka z pieczoną marchewką foto
Na półmisek wysypać świeżą rukolę, dodać upieczoną marchewkę, oliwki i ser feta, a na koniec opcjonalnie posypać uprażonymi ziarnami sezamu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

jejkuchnia 04.09.2017 16:29
Wspaniała... :) Uwielbiam sałatki. :)
Monika-twin 24.01.2017 15:50
Fajny przepis.
MagdalenaIC 12.01.2017 18:26
Wygląda pysznie :)
Konczi 12.01.2017 17:59
świetnie wygląda, @AZgotuje zdradź nam jak smakuje :)
AZgotuj 12.01.2017 17:45
mam składniki, wiec mam sałatkę :)
Agnieszka-87-25 12.01.2017 17:20
pychota !!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat