Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z selera z ananasem i jajkiem
Przygotuj sałatkę z selerem konserwowym, ananasem z puszki i jajkiem ugotowanym na twardo na przyjęcie, święta lub na kolację. Ta sałatka ma same plusy - jest smaczna, kolorowa, szybka i prosta do przygotowania.
- możesz dodać także pokrojoną w kostkę szynkę,
- po przygotowaniu włóż do lodówki, aby się schodziła,
- przygotuj na wielkanocny stół,
- jeśli brakuje Ci pomysłu na wykorzystanie selera konserwowego to przygotuj tą sałatkę!
Kroki postępowania
Ser żółty zetrzeć na tarce na dużych oczkach i wsypać do miski.
Por umyć, osuszyć i drobno pokroić. Wsypać do sera.
Seler i kukurydze dokładnie osączyć na sitku. Przełożyć do miski.
Dodać majonez, sól i pieprz, wymieszać.
Jajka ugotowane na twardo pokroić w dużą kostkę i wsypać do miski.
Ananasa osączyć dokładnie i dodać do miski. Całość delikatnie ale dokładnie wymieszać, ewentualnie doprawić do smaku. Wstawić do lodówki na 3 godziny, aby smaki się przegryzły.