Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jak zrobić sałatkę z awokado, truskawkami i roszponką?

Sałatka z awokado, truskawkami i roszponką to doskonała przekąska na lekki lunch lub po treningu.

To nieoczywiste połączenie truskawek i awokado oraz wyrazistego i aromatycznego sera Roquefort ze świeżą roszponką, płatkami migdałowymi i miodem na pewno zachwyci wszystkich, którzy tej sałatki próbują po raz pierwszy. Jeśli chcecie, możecie użyć zielonego awokado, tylko upewnijcie się, że jest dojrzałe i miękkie. Tak samo ser Roquefort możecie zastąpić innym wyrazistym, serem pleśniowym. Świeżo mielony czarny lub kolorowy pieprz nada sałatce pikantności. Ta sałatka najlepiej smakuje na świeżo, więc jeśli akurat potrzebujecie porcję dla jednej osoby, odpowiednio zmniejszcie ilość składników. Dokładne proporcje znajdziecie w linku poniżej:

-> PRZEPIS NA SAŁATKĘ Z AWOKADO, TRUSKAWKAMI I ROSZPONKĄ <-

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak