Sałatka z sałaty rzymskiej Zewy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

na sałatkę

  • sałata rzymska

    2 szt małe
  • pomidor

    2 szt
  • szynka konserwowa

    6 plasterków
  • por

    10 cm
  • grzanki

    3 łyżki pszenne
  • ser pleśniowy niebieski

    100 g

dresing

  • zaprawa do ryżu

    3 łyżki
  • olej rzepakowy

    5 łyżek
  • sól

    do smaku
  • Pieprz czarny- MŁYNEK

    do smaku
  • cukier

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umytą i osuszoną sałatę porwać na kawałki i wrzucić do miski.
Pomidory pokroić na cząstki i ułożyć na sałacie.
Szynkę zwinąć w ruloniki, pora pociąć na paseczki a ser w plasterki.
Wszystko ułożyć na sałacie i wymieszać składniki sosu, polać nim sałatę.
Na koniec sałatkę posypać grzankami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ZEWA 12.12.2017 08:42
Dzięki dziewczyny :)
Jagódka17 07.12.2017 11:16
Prosto i smacznie
bietka 07.12.2017 10:12
Bardzo smaczna sałatka : )

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat