sałatka z ryżu i oliwek

sałatka z ryżu i oliwek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    20 dkg
  • boczek wędzony

    10 dkg
  • czosnek

    3 ząbki
  • oliwki zielone

    6 dkg
  • majeranek Prymat

  • bulion drobiowy

    odrobina
  • papryka konserwowa

    1 szt
  • sól

  • olej

  • ocet

  • fasola

    25 dkg
  • kajzerka

    1/2 szt
  • polędwica

    8 wędzona
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż gotujemy w osolonej wodzie,przelewamy go zimną wodą i odcedzamy.Fasolę gotujemy,paprykę i czosnek drobno siekamy i mieszamy z bułką namoczoną w rosole,dodajemy ocet,olej oraz sol,wszystko dokładnie mieszamy.Polędwicę kroimy w kostkę mieszamy ją z ryżem i fasolą.Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju i dodajemy do ryżu.Dodajemy także czosnek i paprykę z octem i mieszamy.Sałatkę zdobimy oliwkami i posypujemy majerankiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Andysz

14.05.2012 21:17
może być pyszna;)

Iwona51

18.07.2011 11:05
smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat