Sałatka z ryżem, szynką i ananasem

Sałatka z ryżem, szynką i ananasem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    200 g
  • szynka gotowana

    150 g
  • ananas w puszce

    1 opakowanie
  • kukurydza w puszce

    1 opakowanie
  • czosnek

    1 ząbek
  • majonez

    3 łyżki
  • jogurt naturalny

    2 łyżki
  • Pieprz czarny Prymat w młynku

    do smaku
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Sałatka z ryżem, szynką i ananasem

Ryż zalewamy wodą, solimy i gotujemy do miękkości, ok. 20 minut. Po ugotowaniu studzimy. Szynkę i ananasa kroimy, kukurydzę odsączamy z zalewy. Majonez mieszamy z jogurtem, dodajemy przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i mieszamy. Wszystkie składniki łączymy razem i mieszamy z majonezem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

AnielskaSlodycz 19.01.2014 20:24
uwielbiam taką
mufinka79 03.01.2013 17:52
Dziękuję :)
Cynamonka 02.01.2013 19:13
Lubię takie fantazje
marta34 02.01.2013 18:36
uwielbiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat