Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z ryżem i tuńczykiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 1/2 szkl.
tuńczyk w sosie własnym 2 puszki
jajko 3 sztuki
ogórki kiszone 3 sztuki
kukurydza konserwowa 1 puszka
cebula 1 sztuka
cebulka zielona 2 łyżki
majonez 1 słoik
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z ryżem i tuńczykiem

Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Ugotowany ryż zostawiamy do wystudzenia.

Jajka gotujemy na twardo.

Kukurydzę i tuńczyka odcedzamy. Do kukurydzy i tuńczyka dodajemy pokrojone w kostkę…cebulę, jajka, ogórki kiszone i siekamy zielona cebulkę. Dodajemy majonez, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem – dokładnie mieszamy.

Smacznego!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 11.02.2014 00:12
bardzo lubię taką sałatkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak