Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z rukoli i buraka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rukola 65 g
burak 50 g
oliwki 5 sztuk
olej rzepakowy 4 łyżki
ocet jabłkowy 1 łyżeczka
koperek posiekany 4 szczypty
zioła do sałatek 3 szczypty
sól 1 szczypta
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 2 szczypty
jajko 1 od zielononóżki
kiełki 1 (buraka)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z rukoli i buraka

Rukolę umyć, osuszyć i obedrzeć łodygi. Buraka obrać i pokroić w kostkę. Oliwki odsączyć i pokroić w krążki. Jajko ugotować na twardo, pokroić na cztery części. Kiełki umyć i osuszyć. W kubku połączyć ze sobą olej, ocet, zioła, koperek i przyprawy, dobrze wymieszać. Na talerz wyłożyć rukolę, warzywa, jajko i polać równomiernie sosem i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 03.08.2013 21:50
Samo zdrowie
gosia56 31.12.2012 14:12
napewno pyszne
MAR3STA 12.12.2012 18:12
pyszna sałatka
paula99926 02.12.2012 19:02
znakomita
RenataZ-et 03.11.2012 08:18
apeytczna
anulka69 30.10.2012 11:10
pyszna
caralajna 20.10.2012 00:16
wygląda niezwykle zachęcająco
gosia561 17.10.2012 14:17
smaczne połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak