Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z rukolą, gruszką i gorgonzolą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

gruszki 2 szt
pistacje
ser gorgonzola 150 g
miód 1 łyżka
masło 1 łyżka
ocet balsamiczny
parmezan starty
rukola 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z rukolą, gruszką i gorgonzolą

Umyte gruszki pokroić w cieknie plastry. Podsmażyć je na masełku wraz z pistacjami i łyżką miodu. Gruszki powinny być mięciutkie.
Na rukoli kładziemy gruszki, pistacje oraz kostki gorgonzoli. Całość polewamy oliwą z oliwek i prysnąć octem balsamicznym i posypać tartym parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 15.12.2013 20:09
takie pyszności to prawdziwa uczta dla podniebienia
Christopher 14.11.2013 23:47
Rzeczywiście ,taki zestaw to już klasyka.I bardzo dobrze ,bo sałatka wykwintna.
Gabi44 14.11.2013 22:29
Wspaniała kompozycja smakowa,właściwie to już klasyka.
kasienka23 14.11.2013 17:07
świetne połączenie ! mam na taką ochotę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak