Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z roszponką i orzechami włoskimi

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

roszponka 1 garść
pomidor 1 szt
cebula 1 szt
papryka czerwona 1/2 szt
masło 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z roszponką i orzechami włoskimi

Roszponkę myjemy i kładziemy na talerz. Paprykę umytą kroimy i smażymy na masełku, mieszamy uważamy żeby nam się nie spaliła, studzimy i przekładamy na sałatę, tłuszcz nie wylewamy. Pomidora kroimy na osiem części i wykładamy równo na talerzu z roszponką, dodajemy pokrojoną cebulę, polewamy roztopionym masłem. Przyprawiamy solą i pieprzem. Posypujemy orzechami włoskimi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 17.05.2015 16:18
smaczna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak