Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Salatka z pomidorów pasteryzowana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 2 kg
cebula 70 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Salatka z pomidorów pasteryzowana

Pomidory opłukać, sparzyć i obrać ze skórki. Pokroić na cząstki. Cebulę pokroić w plasterki. Zagotować 1 litr wody z 1 łyżką cukru i 1 łyżką soli. W słoikach ułożyć warstwami: pomidory" cebulę. pomodory, cebulę. Zalać gorącą zalewą, zakręcić słoje. Pasteryzować około 20 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 17.06.2013 08:19
smaczna :-)
Skoter 23.04.2013 14:04
ciekawy przepis
fictor123 19.11.2012 13:32
mniam
okrysia 27.09.2012 17:12
Smaczne to! Robiłam podobną, polecam.
matesko 27.09.2012 12:06
zrobię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak