Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z pieczonymi burakami, szparagami i jajkiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

1 duża lub 2 mniejsze porcje

mieszanka świeżych sałat 2-3 garście
jajko 2 sztuki
buraki czerwone pieczone 2 sztuki
szparagi marynowane Smak 6-8 sztuk

Dodatkowo

oliwa 1-2 łyżki
zalewa ze szparagów
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z pieczonymi burakami, szparagami i jajkiem

Jajka należy ugotować na twardo i przekroić na 4 części.
Buraki pokroić w półplasterki, a szparagi na mniejsze kawałki.
Sałatę luźno ułożyć na talerzu i na wierzchu poukładać buraki, szparagi oraz jajka.
Całość skropić oliwą, odrobiną zalewy od szparagów i doprawić do smaku.
Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.02.2017 23:14
Kolorowo i smacznie.
Diana Rusiłowicz 17.12.2016 00:44
Ja też...:)
Diana Rusiłowicz 17.12.2016 00:43
Dziękuję :)
R'n'G Kitchen 16.12.2016 19:38
Za buraczki damy się poćwiartować
cukiereczek 16.12.2016 14:09
tak apetycznie wygląda
Futka 16.12.2016 13:32
Pyszna i pożywna sałatka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak