Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z pieczonymi burakami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 3 szt
słonecznik łuskany 1 łyżka
ser feta 1 łyżka
pomarańcza 1 szt
sałata chrupiąca 0,5 główki
cebula czerwona 0,5 szt
olej rzepakowy 2 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżeczki
kiełki 1 łyżka
płatki migdałowe 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z pieczonymi burakami

Buraki w mundurkach zawijamy w folię aluminiową z dodatkiem oleju i pieczemy do miękkości w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Buraki studzimy, obieramy i kroimy w cienkie plastry.
Mieszankę ulubionych sałat mieszamy z kiełkami, obranymi cząstkami pomarańczy, serem feta, cebulą pokrojoną w piórka, słonecznikiem i uprażonymi na patelni migdałami. Dodajemy buraki. Posypujemy ziołami i polewamy olejem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 26.06.2016 18:29
Nie robiłam takiej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak