Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z pieczonego kalafiora z rukolą i jajkiem

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalafior 1/2 szt.
jajko 2
rukola 50 g
oliwa 3 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
ocet winny 1-2 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z pieczonego kalafiora z rukolą i jajkiem

Z kalafiora odciąć same różyczki, natrzeć je oliwą (2 łyżki) i solą. Wstawić na blaszce do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20 minut.
Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać ze skorupki. Pokroić na ćwiartki.
Łyżkę oliwy wymieszać z octem winnym białym i doprawić solą i pieprzem.
Rukolę opłukać i wymieszać z sosem. Dodać ciepły lub letni kalafior, poukładać na talerzu, dodać jajka. Gotowe, smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 22.10.2014 11:27
to coś dla mnie :)
EmciaPichci 06.10.2014 14:08
bardzo ciekawa sałatka!
Kejti 03.10.2014 15:44
Prosta i smaczna-mistrzyni ,gratuluję kolejnej papryczki :-)
Katarzyna59 30.09.2014 18:32
lubię takie lekkie warzywne sałatki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak