Sałatka z parowaru

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    3 sztuki
  • pietruszka

    2 sztuki
  • seler

    1/2 sztuki
  • majonez

    2 łyżki
  • Kucharek przyprawa do potraw

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • czosnek

    1 ząbek
  • ogórek kwaszony

    2 sztuki
  • cebula czerwona

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchewki, pietruszkę i seler obrać, umyć, ugotować w parowarze (około 1/2 godziny). Ogórki pokroić w kostkę i osączyć. Cebulkę obrać i posiekać. Ugotowane warzywa pokroić w kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do majonezu. Marchew, pietruszkę, seler, cebulę i ogórki wymieszać z majonezem. Doprawić do smaku kucharkiem i pieprzem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (23)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IlonaAlbertos 19.01.2014 20:59
Najlepsza jest klasyka. Uwielbiam sałatkę jarzynową.
Pani Domu 04.01.2014 09:31
super sałatka
IwonaKa 21.12.2013 10:43
bardzo lubię takie sałatki
Dorota59 06.08.2013 17:33
lubimy taką
barbara11561 22.05.2013 10:21
lubię takie sałatki
Iwusia 01.05.2013 20:36
bardzo fajny przepis
ankaryba 18.04.2013 08:18
mi smakuje :-)
olkaaa 03.04.2013 07:39
jeszcze takiej nie robiłam
junox 02.04.2013 21:49
świetnie,warzywa zachowały swoje witaminki
kuklik 20.03.2013 16:54
szybko i smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat