Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
sałata rzymska mini
1 garść -
ogórek gruntowy
1 sztuka -
winogrona zielone
1 garść -
słonecznik
1 czubata łyżka -
melon
1/4 sztuki -
Pieprz czarny grubo mielony Prymat
-
krem balsamiczny
Sposób przygotowania
Słonecznik wsypać na suchą patelnię i uprażyć. Wystudzić.
Ogórka umyć, obrać ze skórki i pokroić na podłużne plastry (najlepiej za pomocą obieraczki do warzyw). Ułożyć na sałacie.
Z melona usunąć pestki i skórę, wykroić specjalną łyżeczką kuleczki. Winogrona umyć, osuszyć i rozłożyć wraz z melonem na ogórku.
Sałatkę posypać słonecznikiem i świeżo mielonym pieprzem i od razu podać. Można polać kremem balsamico ciemnym lub jasnym, do smaku
Komentarze (19)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (9)