Sałatka z marynowanym czosnkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka gotowana

    10 dag
  • jajka ugotowane na twardo

    2 szt
  • czosnek marynowany

    0,5 szkl
  • patisony marynowane

    5-6 szt
  • kukurydza konserwowa

    0,5 szklanki
  • fasola biała

    0,5 szklanki ( ugotowana)
  • majonez light

    2 łyżki
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać. Jajka i szynkę pokroić w kostkę, włożyć do miski.Czosnek i patisony osączyć z zalewy. Patisony pokroić w ósemki a większe ząbki czosnku na połówki. Do miski z wędliną i jajkami dodać posiekane patisony, czosnek, osączone z zalewy kukurydzę, groszek i fasolkę. Połączyć z majonezem, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewa Wojtaszko 28.06.2017 14:21
na pewno dobra
Róża1 28.06.2017 14:08
bardzo smaczna !!!!!!!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat