Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z marynowanym czosnkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka gotowana 10 dag
jajka ugotowane na twardo 2 szt
czosnek marynowany 0,5 szkl
patisony marynowane 5-6 szt
kukurydza konserwowa 0,5 szklanki
fasola biała 0,5 szklanki ( ugotowana)
majonez light 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z marynowanym czosnkiem

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać. Jajka i szynkę pokroić w kostkę, włożyć do miski.Czosnek i patisony osączyć z zalewy. Patisony pokroić w ósemki a większe ząbki czosnku na połówki. Do miski z wędliną i jajkami dodać posiekane patisony, czosnek, osączone z zalewy kukurydzę, groszek i fasolkę. Połączyć z majonezem, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 28.06.2017 14:21
na pewno dobra
Róża1 28.06.2017 14:08
bardzo smaczna !!!!!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak