Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kurczakiem, selerem naciowym i brzoskwiniami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 2 szt
seler naciowy 3-4 łodygi
por 1/2 szt
brzoskwinie w puszce 3/4 puszki
papryka czerwona 1/2 szt
jajka ugotowane na twardo 2 szt
majonez 1-2 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kurczakiem, selerem naciowym i brzoskwiniami

Kroki postępowania

1
Ugotowane udka z kurczaka (ja wykorzystałam mięso, na którym gotowałam zupę) obrać z mięsa i pokroić je w kostkę.
Krok 1 - Sałatka z kurczakiem, selerem naciowym i brzoskwiniami foto
2
Dodać pokrojone łodygi selera naciowego.
Krok 2 - Sałatka z kurczakiem, selerem naciowym i brzoskwiniami foto
3
Pora pokroić w półplasterki i dodać do reszty składników.
Krok 3 - Sałatka z kurczakiem, selerem naciowym i brzoskwiniami foto
4
Brzoskwinie odsączyć dokładnie z syropu i pokroić w kostkę.
Krok 4 - Sałatka z kurczakiem, selerem naciowym i brzoskwiniami foto
5
Dodać pokrojoną w kostkę paprykę.
Krok 5 - Sałatka z kurczakiem, selerem naciowym i brzoskwiniami foto
6
Dodać pokrojone w spore kawałki jajka oraz majonez. Przyprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Wymieszać.
Smacznego :)
Krok 6 - Sałatka z kurczakiem, selerem naciowym i brzoskwiniami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak