Sałatka z krewetkami i fetą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sałata lodowa

    0,5 sztuki
  • ser feta

    0,3 sztuki
  • oliwki zielone

    10 sztuk
  • pomidor

    1 sztuka
  • cebula czerwona

    1 sztuka
  • krewetki świeże

    10 sztuk
  • oliwa

  • pieprz

  • sól

  • sok z cytryny

  • bazylia

  • masło do smażenia

  • czosnek

    6 ząbków
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na patelni roztopić masło i pocięty w drobne plasterki czosnek podsmażyć na nim. Jak już czosnek będzie miał złoty kolorek to dodać krewetki i chwilkę podsmażać na małym ogniu. Wyciągnąć krewetki i czosnek ale bez masła, najlepiej szumówką (łyżką cedzakową) na talerzyk.

Pomidora, fetę pokroić w kostkę. Sałatę porwać. Cebulę pokroić w piórka. Oliwki przekroić na pół. Wszystkie warzywa i fetę razem wymieszać. Położyć na wierzch krewetki.
Do oliwy z oliwek wycisnąć 3 ząbki czosnku, dodać bazylię, przyprawy i kilka kropel z cytryny.
Polać sosem sałatkę przed samym podaniem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 01.02.2013 21:15
super połączenie
joanna__s 17.11.2012 17:44
Jak dla mnie rewelacja. W sam raz na dzisiejszy wieczór.
wiola333 07.08.2012 21:01
mniam
Hanna5 16.07.2012 15:37
musze spróbować na urodzinki
Anna169Hosz 13.07.2012 16:57
Wyglądają apetycznie.
eli82 10.07.2012 12:11
mniam
bartek8585 08.07.2012 02:47
super pomysł:) Chętnie skorzystam
MAR3STA 02.07.2012 18:53
dawno miałam chętkę na taką sałatkę i chyba muszę w końcu zrobić
caralajna 29.06.2012 08:12
bardzo ciekawa
adelajda 28.06.2012 18:27
pyszne aż chce się jeść !!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat