Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
rukola
1 garść -
roszponka
1 garść -
papryka
1 sztuka -
mozarela
1 sztuka -
kiełki brokuła
3 duże łyż. -
sos winegret
3 duże łyż. -
sok z limonki
1 mała łyż.
Sposób przygotowania
Roszponkę i rukolę wkładam do miski, Paprykę myję, usuwam gniazda nasienne i kroję w słupki. Sok z limonki mieszam z sosem winegret, polewam sałaty. Mozarellę rwę na małe kawałki dodaję wraz z papryką do miski, wkładam kiełki brokuła i mieszam.
Sałatkę możemy jeść samodzielnie lub jako dodatek. Mnie smakuje do jajka sadzonego.![]()
Komentarze (4)
Nie masz konta? Zarejestruj się