Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kaszą jaglaną i pieczonymi marchewkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pół szklanki kaszy jaglanej
duża garść rukoli
2 średnie marchewki
1 łyżka uprażonych pestek słonecznika
garść sera długodojrzewającego
2 łyżki oliwy extra virgin
sok z połowy cytryny
sól
olej rzepakowy

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kaszą jaglaną i pieczonymi marchewkami

Marchewki myjemy, obieramy, kroimy na mniejsze i cieńsze "frytki", skrapiamy olejem i pieczemy w 180 stopniach do miękkości i zrumienienia. Kaszę jaglaną dokładnie płuczemy, gotujemy (ja gotowałam około 12-15 minut) i studzimy - musi być miękka, ale nie rozpadająca się. Upieczone marchewki mieszamy z kaszą, rukolą, startym na grubych oczkach serem, słonecznikiem. Całość polewamy oliwą i sokiem z cytryny, doprawiamy solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak