Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kapusty pekińskiej, kukurydzy i sera mozzarella.

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 niewielka sztuka
ser mozarella 1 kulka około 12 dag
kukurydza konserwowa 1 puszka
Sos sałatkowy grecki ziołowo-czosnkowy Prymat 1 sztuka
woda zimna 3 łyżki
olej 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kapusty pekińskiej, kukurydzy i sera mozzarella.

Jest to bardzo prosta i szybka w wykonaniu sałatka. Może być jako dodatek do drugiego dania lub jako samodzielna przekąska. Jest bardzo syta i pyszna. Polecam przepis.

Wykonanie:

1. Kapustę oczyszczamy z wierzchnich liści, następnie drobno kroimy ( ja kroiłam same zielone części, białe zgrubienia wyrzuciłam ). Kukurydzę i ser dokładnie odsączamy z zalewy. Ser kroimy w kostkę.

2. Sos sałatkowy dokładnie mieszamy z olejem i wodą.

3. Następnie wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy. Sałatkę odstawiamy na kilka chwil, żeby składniki się przegryzły.

4. Po tym czasie sałatka jest gotowa do podania. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 29.10.2016 22:57
Dziękuję:)
gusia1000 29.10.2016 21:34
Smaczna i zdrowa.
benka 29.10.2016 20:21
Smaczna sałatka :)
Babeczka35 29.10.2016 07:54
Dziękuję:)
Iwusia 28.10.2016 23:43
smaczna i ejszcze ten sosik
Łukasz15 28.10.2016 22:21
Pyszna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak