Sałatka z kalmarów po bosmańsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalmary

    200 g
  • mleko

    1 szkl
  • ziemniaki ugotowane

    2 szt
  • groszek konserwowy

    4 łyżki
  • szczypiorek usiekany

  • śliwki z octu

    kilka
  • majonez

    100 g
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • jajko ugotowane na twardo

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalmary zalać mlekiem i pozostawić na 1 godzinę ,następnie wyjąć z mleka ,zalać wrzącą wodą osoloną,ugotować,pokroić w paseczki razem z wypestkowanymi śliwkami,ziemniaki i jajka pokroić w kostkę ,wymieszać z kalmarami,śliwkami,groszkiem konserwowym,majonezem i posiekanym szczypiorkiem,doprawić do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
suzana 21.10.2011 21:09
ciekawe smaki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat