Sałatka z kalmarów na ciepło

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalmary

    30 dag
  • pomidorki

    30 dag
  • rukola

    1 garść
  • sałata

    1\\2 szt
  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    1 ząbek
  • oliwa

    1\\3 szklanki
  • Musztarda francuska Prymat

    1 łyżka
  • cukier

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • masło

    2 łyżki
  • ocet balsamiczny

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozmroź i odcedź kalmary.Na rozgrzanym maśle zeszklij drobno posiekaną cebulę i pokrojony w plasterki czosnek.Składniki chwilę podsmaż.Do tłuszczu na patelni dodaj ocet,oliwę i musztardę,dopraw solą,pieprzem i szczyptą cukru.Po 10 minutach dodaj kalmary.Całość podsmaż jeszcze około 10 minut.Do salaterki włóż pomidorki,sałatę i rukolę.Gotowym sosem polej sałatkę.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwona45 21.08.2011 23:42
oryginalne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat