Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki:
-
jarmuż
1/2 opakowania -
nasiona granatu
4 łyżki -
migdały
garść -
pestki słonecznika
garść -
Sos sałatkowy vinaigrette z błonnikiem i czarnuszką Prymat
opakowanie -
oliwa
-
woda
-
sezam
2 łyżki
Przepis i sposób przygotowania Sałatka z jarmużu z migdałami i pestkami dyni
- sałatka z jarmużu
- szybka sałatka na obiad
1. Jarmuż oczyścić i wysuszyć.
2. Migdały posiekaj na mniejsze kawałki, a pestki z dyni upraż.
3. Wydrąż nasiona z połówki granatu.
4. Przygotuj sos vinaigrette z błonnikiem i czarnuszką Prymat zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
5. Jarmuż wymieszaj z sosem, posyp migdałami, pestkami dyni, nasionami granatu i sezamem.
Smacznego!
Komentarze (0)