Sałatka z jarmużu z migdałami i pestkami dyni

Sałatka z jarmużu z migdałami i pestkami dyni

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Sałatka z jarmużu jest banalnie prosta w przygotowaniu. Wystarczy zaledwie kilka składników, by przepyszna sałatka na lunch lub obiad była gotowa!

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • jarmuż

    1/2 opakowania
  • nasiona granatu

    4 łyżki
  • migdały

    garść
  • pestki słonecznika

    garść
  • Sos sałatkowy vinaigrette z błonnikiem i czarnuszką Prymat

    opakowanie
  • oliwa

  • woda

  • sezam

    2 łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Sałatka z jarmużu z migdałami i pestkami dyni

  • sałatka z jarmużu
  • szybka sałatka na obiad

1. Jarmuż oczyścić i wysuszyć.

2. Migdały posiekaj na mniejsze kawałki, a pestki z dyni upraż.

3. Wydrąż nasiona z połówki granatu. 

4. Przygotuj sos vinaigrette z błonnikiem i czarnuszką Prymat zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

5. Jarmuż wymieszaj z sosem, posyp migdałami, pestkami dyni, nasionami granatu i sezamem. 

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat