Sałatka z jajkiem i wędzoną makrelą

Sałatka z jajkiem i wędzoną makrelą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rukola

    3 garści
  • jajka

    2 sztuki
  • makrela wędzona

    1 maja sztuka
  • majonez

    3 łyżki
  • oliwa

    2 łyżki
  • szczypiorek

    1 mały pęczek
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Liście rukoli myjemy, osuszamy i rozkładamy na dużym płaskim talerzu. Jajka gotujemy, studzimy i obieramy ze skorupek. Wędzoną makrelę obieramy z ości i rozdrabniamy na mniejsze kawałki.

Szczypior siekamy. Liście rukoli skrapiamy oliwą i posypujemy odrobiną soli oraz świeżo zmielonego pieprzu.

Na rukoli rozkładamy równomiernie wędzoną makrelę, posiekany szczypiorek i pokrojone (na 6 części każde) jajka.

Na jajkach kładziemy odrobinę majonezu. Tak przygotowaną sałatkę podajemy zaraz po przygotowaniu z pieczywem. SMACZNEGO!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Wiesława1

18.06.2017 18:42
Pyszna sałatka

Wafelek2601

15.06.2017 23:19
Pyszna sałatka

bertpvd

15.06.2017 22:38
smaczna sałatka

halina17

15.06.2017 21:53
Moje smaki :)

Stenka

15.06.2017 21:30
takie lubię

Konczi

15.06.2017 20:51
Smaczna propozycja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat